Nieuws

30 dagen gezonder

Voor Vonk in de wijk betekent duurzaam ook gezond. Daarom haken we graag aan bij 30 dagen gezonder (https://www.30dagengezonder.nl/). Vanuit Vonk organiseren we een aantal activiteiten, zowel digitaal als live, op gezette tijden of om op een moment te doen dat jou uitkomt.

Lees meer

Vonk Nieuwsbrief februari 2021

BESTE GEÏNTERESSEERDE, Welkom bij de eerste nieuwsbrief van Vonk in de wijk! Precies 1jaar geleden ontvingen wij de sleutel van de oude Philipspersoneelswinkel, en gingen wij aan de slag met slopen, klussenen bouwen.

Lees meer

interview Behind the Scenes

Marileen Fabels is eigenaresse van PLUpetit, een platform voor duurzaam wonen en leven in een tiny house én kwartiermaker van VONK in de Wijk. Een nieuw broedplaats waar duurzaam wonen en leven centraal staan, gevestigd op het terrein van de oude Philipswinkel aan de Larenseweg 139. “Deze plek gaan wij de komende 3 jaar omtoveren tot een dorp van tiny houses waar samenwerken en samenleven centraal staan. Op een duurzame en circulaire manier!”

Lees meer

Pitch kraakdecrisis

Waar alles nu op afstand is, is VONK in de wijk dichtbij VONK slaat de brug tussen duurzaam wonen, werken en leven en al zijn gebruikers 6 Tiny houses, 1 woonhuis en een duurzame broedplaats, tevens SDG huis op 1 terrein, die samen een circulaire gemeenschap vormen met een lokale af- en aanvoer, de lokale keten zodat we in geen enkele crisis meer kunnen omvallen. Wij bouwen aan de nieuwe duurzame samenleving in de breedste zin van het woord. Ik kan niet kiezen waar we de grootste winst gaan maken want dit initiatief is gebaseerd op een deeleconomie, wat het zeker wel oplevert zijn duurzame kruisbestuivingen, innovaties en CO2 reductie waarmee we gaan VONKen en versnellen. We inspireren en informeren en dragen zorg voor elkaar en onze buren, van pannetje soep tot hulp in de tuin, eenzame ouderen en spelende kinderen dat kan allemaal bij VONK Bouwen doen we met gerecycled en gejut materiaal en vergroenen met stekjes uit de botanische tuin. Samen maken we ons leven mooi. Dit verhaal begon met PLUpetit het tiny house dat groot wil zijn in het verkleinen van ieders footprint. In samenwerking met de woningcoöperatie DudokWonen en stichting LOLA, maatschappelijk leegstand beheer, nemen wij de kans om een tiny community neer te zetten met ook nog een tiny footprint. De broedplaats is zelfvoorzienend. Mensen die hier warm voor lopen hoeven we niet te zoeken ze melden zichzelf nu al. De gemeente Hilversum en DudokWonen zijn onze partners die ervaring willen opdoen met deze vorm van samenleven in een tiny community. Het enige punt waarop wij niet lokaal willen blijven is dat wij voor andere gemeenten aanstekelijk willen zijn, nu een prototype, maar straks bouwen we samen om te VONKen in heel NL

Lees meer