Jacqueline Goedhart

 
 

 

Over Jacqueline

Mijn naam is Jacqueline Goedhart.

Vanaf 2014 ben ik gaan nadenken over anders wonen en leven doordat mijn leven toen geheel op zijn kop kwam te staan.

Hier bij Vonk woon ik voor het eerst in mijn huisje en met andere huisjes samen. Dat vind ik ook het leuke aan dit project, een soort community vormen waarbij je wel je eigen plek hebt maar ook dingen met elkaar deelt. De wasmachine, het tuingereedschap, bedrijfsruimte, kennis of een gezamenlijke (grote) huiskamer maar ook de gezelligheid, en zorg voor elkaar.

Met elkaar en de buurt zorg dragen voor de wereld waarin je leeft en omzien naar elkaar, dat is wat ik voor ogen heb. Meer zorg voor elkaar en leefomgeving. Meer delen en samen, op jezelf maar niet alleen.

Bij Vonk wil ik graag een verbinder zijn IN en MET de buurt.

De wereld verandert, het zal anders worden, het moet toch anders kunnen?!

Wat ik wil is leven in een klein huisje waardoor je beter/zorgzamer omgaat met het milieu, in een groep met en naast elkaar, wat lagere woonlasten, leuke dingen (kunnen blijven) doen. 

Het bouwen aan mijn tiny house is nu de super grote en leuke uitdaging die ik zeker niet alleen aankan maar waarbij ik al in de praktijk ga brengen wat ik graag wil: SAMEN. Dat bouwen doe ik met allerlei mensen om me heen, dat is ook zo bijzonder aan mijn tiny house project. Ik ben geen bouwer en heb geen grote zak met geld maar ik tref zoveel lieve mensen die mij helpen met hun kennis, gereedschap en tijd.

Mijn tiny house is een oude schaftkeet, een pipowagen zoals hij ook wel genoemd wordt. Deze heb ik in 2014 aangeschaft met het idee er een logeerplekje van te maken in mijn toenmalige boerderijtuin.

Er een echt huisje van maken is een heel ander verhaal. Hij heeft een extra frame gekregen zodat er goed geïsoleerd kon worden, een nieuwe buitenwand omdat aan éen zijde buiten de schrootjes te slecht waren. Nieuwe kozijnen met ramen van dubbel glas en de kroon op mijn huisje is de glazen pui; openslaande deuren en zijlichten zodat de hele kopse kant van glas is.

Binnen ben ik uitgegaan van de meubels die ik al heb en heb ik zo praktisch mogelijk overal bergruimte gecreëerd. Zo is mijn bed ongeveer 60 cm van de grond zodat er grote opberg ruimtes onder zitten.

Fruitkistjes zijn mijn boekenkast en mijn oude dressoir heb ik omgebouwd tot keukenblok,een bestaande keuken nam veel te veel ruimte in.

Mijn huisje heeft ook een kleine badkamer zodat ik mijzelf helemaal kan bedruipen. Dat alles is nog niet af, ik woon er nu en bouw langzaam verder.

 De grootste uitdaging is het “ontspullen”, ik had in 40 jaar aardig wat bij elkaar verzameld en moet nu echt keuzes maken in wat voor mij belangrijk is om te behouden. Daar komt bij dat ik een creatieveling ben die er van houdt om samen met anderen, vaak kinderen, lekker bezig te zijn met schilderen en knutselen.

Verder houd ik ervan om gezelligheid te creëren en met elkaar samen te genieten van het leven.

Hoe verder als het Vonk project ophoudt? Natuurlijk wil ik daar liever nog niet over nadenken.

Ik hoop dat we dan met elkaar als tiny house bewoners een nieuwe plek kunnen vinden en dat de gemeente en woningbouw die ons in dit project een kans geven, dan zoveel positieve ervaring hebben dat ze ons daarbij kunnen helpen.

Ik vertrouw erop dat er dan een TH community is waar ik bij kan aansluiten en we nog meer aan die mooiere wereld kunnen werken.

Ik ben een dromer en ik ben er van overtuigd dat er mensen mee willen dromen.  :)

Jacqueline

Het tiny house van Jacqueline