Duurzaamheidscentrum Hilversum geopend

Op vrijdag 31 mei opende het nieuwe Duurzaamheidscentrum Hilversum aan de Larenseweg 30.

Vertegenwoordigers van Energiecoöperaties HilverZon, HET energiecoöperatie, duurzaamheidsnetwerk Hilversum100 en Stg. Omgevingseducatie waren aanwezig om de openingshandeling te verrichten. Na een aantal speeches van de partners werd er geen lint geknipt, maar werden er plantjes en kruiden geplaatst in de nieuwe houten ombouw van de ontvangstbalie: de start van een groene en vruchtbare samenwerking!

Het Duurzaamheidscentrum Hilversum is dé plek voor praktische informatie over het zetten van duurzame stappen. Van het verlagen van je energierekening, tot nieuwe manieren om je huis te warmen en te koelen. En van meer insecten in je tuin, tot het verminderen van afval. Hilversummers kunnen worden geadviseerd over subsidies en leningen die een duurzamer huis en groenere buurt dichterbij brengen.

Het centrum is er om te leren van de ervaringen van andere inwoners. En ook voor advies op maat staan voorlichters voor je klaar. Tijdens de openingstijden kunnen bezoekers zonder afspraak binnenlopen voor gratis advies en de verschillende mogelijkheden om te verduurzamen te bekijken. Ook worden er informatiebijeenkomsten ingepland.

Openingstijden

Woensdag van 13.00 tot 17.00 uur
Vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur

Bezoek de website van het Duurzaamheidscentrum:

dchilversum.nl

inloggen