Thijs & Lotte

 
 

 

Over Thijs & Lotte

Hallo, we stellen ons graag aan jullie voor, wij zijn Lotte en Thijs, en Stekkie. 'Wie noemt z'n kind nou Stekkie', denk je misschien, maar het ligt anders: Stekkie is ons huis. Op wielen. Met een zithoek, een eettafel, een keuken, een slaapkamer, een badkamer (met wc en -klein- bad!), een berging en zelfs een kantoortje. En dat alles binnen 2,5 bij 7 meter. En, dat wel, 'n stuk de hoogte in, bijna 4 meter inclusief wielen. Precies binnen de maten waarmee hij achter een (niet al te tiny) auto de weg op mag.

We hebben Stekkie niet zelf gebouwd, dat hebben we, zeer naar tevredenheid, uit handen gegeven aan Eefje van de Tiny House Store. Maar we hebben wel zelf bedacht hoe hij eruit moest komen te zien. Alles konden we zelf bepalen, van de indeling tot de kleuren. Op ons verzoek is hij geïsoleerd met Métisse, dat voor 95 procent uit oude spijkerbroeken bestaat: licht, duurzaam en werkzaam. Stekkie is echt heel knap geworden.

En waarom, zo'n minihuis? 'Bouw hier je droomvilla', de standaardzin bij de advertenties voor bouwgrond op Funda, is niet aan ons besteed. Zeker, we willen ruimte. En we willen ook best een fijne keuken, en een grote moestuin. Een boomgaard zelfs! En een plek waar je een etentje of feest kunt geven met meer dan twee mensen (als het weer mag dan hè ; ). Maar dat hoeven we niet allemaal voor onszelf. Liever wonen we klein, zijn we lekker veel buiten en delen we al dat moois. Zo'n lapje grond prijst Funda aan voor 1 gezin, maar volgens ons kunnen er ook 10 mensen wonen in tiny houses, met gedeelde faciliteiten. Nog niet echt gangbaar, wél toekomstbestendig als je kijkt naar de woningmarkt, het klimaat en het idee van een participatiesamenleving waarin je een beetje naar elkaar omkijkt.

Lekker hippie hè. En tegenwoordig nog hipster ook, dat bewijst  dit grappige artikel van de Speld over het 'normaaly house' (wilden we even met je delen : ). Voor ons is het in ieder geval een lang gekoesterd avontuur, dat bij VONK van start is gegaan. Met meerdere huisjes bij elkaar rond het oude Philipspand, met een gedeelde wasmachine, binnenruimte en veel bedrijvigheid. En dan ook nog in ons eigen dorp, Hilversum. We zitten hier dus helemaal op ons plek!

P.S. Lotte speelt vrij fanatiek saxofoon (check: Sax du Lot). Dat vindt Thijs hartstikke tof, maar iedere dag al die toonladders... We zijn dus heel blij met onze eigen bescheiden muziekruimte in het VONK-pand: Studio Vonky! We hebben 'm helemaal zelf gebouwd, met een stro-muur en bijna alleen maar restmaterialen, tot de verlichting en de verf aan toe. Het is geen openbare ruimte, maar als je meer wil weten over hoe we 'm hebben gebouwd, dan laten we dat graag zien.


 

 

Het tiny house van Thijs & Lotte