Sophie Postma

Organisatie:

Avonturenhuisje

 
 

 

Over Sophie

Het idee om tiny te wonen is ontstaan uit de behoefte naar meer eenvoud, vrijheid en duurzaam leven.

Geluk zit in het waarderen van de kleinste dingen en momenten. De laatste jaren ben ik veel bezig geweest met ontspullen, omdat elke ochtend met keuzestress voor de kledingkast mij niet gelukkig maakte. Onze maatschappij is zo gericht op gemak, dat we met ons automatische gedrag niet meer doorhebben hoe verwend we eigenlijk zijn. Daarnaast is ons automatische gedrag vaak schadelijk voor mens en milieu. 

Met deze filosophie in het achterhoofd (pun intended) ben ik mij lange tijd gaan inlezen over het onderwerp tiny houses. Toen na drie jaar voorbereidend werk een plekje bij VONK vrij kwam, kon ik mijn geluk niet op! Echter was op dat moment mijn leven aan grote veranderingen onderhevig. Met veel onzekerheid - maar met nog meer lef - ben ik in een iets andere uitvoering dan oorspronkelijk gedacht het avontuur aangegaan. Samen met mijn vader zijn we resoluut begonnen aan de bouw van mijn tiny house. Wat heb ik genoten van het proces en wat ben ik mega trots op het eindresultaat! Het huisje heeft karakter gekregen, doordat we er samen mooie herinneringen in hebben gestopt. 

Naast dat ik door tiny te wonen mijn ecologische voetafdruk tot een minimum probeer te beperken, zet ik mij op werkgebied ook in voor een duurzamere wereld. Momenteel werk ik als gedragsonderzoeker bij de Hogeschool van Amsterdam om mensen te stimuleren klimaatbewustere keuzes te maken. Zo houd ik mij onder anderen bezig met onderwerpen zoals burgerparticipatie, afval scheiden en duurzaam kledinggedrag. Daarnaast word ik blij van hersenen – ja echt -, mijn naaimachine, de natuur en oprechte aandacht voor vrienden en familie. 

Ben je benieuwd hoe mijn tiny house bouwproces is verlopen? Op het Instagram account @avonturenhuisje heb ik mijn proces in beeld vastgelegd.