Cynthia Schroo

Organisatie:

Pranadogs

 
 

 

Over Cynthia

 Cynthia combineert haar expertise op het gebied van yoga, hondenpsychologie en -training om jou te helpen beter om te gaan met je hond. 
Vanuit rust helpt ze je jou én je hond een balans te vinden, waardoor jullie beider leven aangenamer kan worden. 

Cynthia:
"Mijn naam is cynthia schroo, geboren en opgegroeid op het mooiste eiland Terschelling, dat nog steeds als mijn thuis voelt.

Mijn droom was om te werken met honden, en om die droom uit te laten komen startte ik met een opleiding tot hondentrainer. Toen mijn vriend in 2010 een huis in Hilversum kocht kon ik niet 
wachten om onze Duitse herder pup te verwelkomen.

Spoiler alert: deze droom verliep niet geheel zoals ik dat in mijn hoofd had. Het bleek dat mijn verhuizing de nodige angsten had meegebracht, voor bijvoorbeeld verkeer, drukte en harde geluiden.
En dit was precies waar de hond ook op reageerde! Ondanks ik jaren lang bij een hondenschool liep ging het nog steeds niet heel goed: honden zijn namelijk echte spiegels.
Cesar Millan kwam in beeld, en die zei" je moet in het moment leven" onder andere door yoga en meditatie te doen.
Dat zorgde ervoor dat ik besloot mijn hondentrainer opleiding en stage even te parkeren; ik ging aan mezelf werken.

Naast de lessen yoga die ik zelf volgde, deed ik verschillende yoga opleidingen: basis hatha yoga, yin yoga, restorative yoga, en schoolde ik me bij met Vinyasa yoga en vele andere workshops en masterclasses.
Inmiddels geef ik al zo'n 8 jaar yogales bij onder andere Holibody op de Gijsbrecht en Ananda Yoga op de Boomberglaan en ben ik sinds 4 jaar volledig zzp'er.
Toch bleef het werken met honden kriebelen en nadat ik een operatie had ondergaan,  wist ik dat ik niet meer wilde wachten met mijn dromen.
Dus ben ik weer opleidingen gaan volgen op honden gebied. Zowel in de psychologie, gedrag en de hondensport. Ook hier ben je nooit uitgeleerd, dus ik volg regelmatig trainingsdagen met verschillende toptrainers.

Finally it all comes together
Onder Pranadogs consultancy ga ik verder met die droom. Prana betekend life-force of life-energy, en ken je misschien wel als Chi. 
Dat past helemaal bij mij omdat ik werk vanuit een kalme energie, zowel bij de hond als de baas. Geen trucjes en commando's, maar werken met de lichaamstaal en psychologie van de hond. 
Commando's kunnen soms handig en/of leuk zijn, maar het isde taal van de mens die we hebben aangeleerd aan de hond. 
Ook al kent je hond 100 commando's, dat wil niet zeggen dat je je hond goed begrijpt.

Wat houd mijn werk dan precies in?
Ik bied consulten en workshops aan die jou helpen met jou hond maar ook met jezelf. 
Voor de ene persoon is een beetje inzicht in de psychologie van de hond voldoende. Voor de andere persoon is het vooral de mindset van zichzelf waar we aan gaan werken. 
Ik specialiseer me in mensen met faalangst, adhd, add, angsten, dyslexie en dergelijke. 

Ik heb zelf dyslexie en add, en ik merkte dat dingen voor mij echt anders aangeleerd moesten worden. Honden kunnen hier ook enorm sterk op reageren. Dat kan weer zorgen voor een vicueuze cirkel waar je lastig uit komt. 
Hier wordt vaak geen rekening mee gehouden, of uberhaupt begrip voor getoond.Het maakt het opvoeden van een hond soms knap lastig. En juist deze mensen zijn heel gedreven om het goed te doen, hebben veel discipline,
 werken er keihard. Door het vastzitten in gedachtes en het hebben weinig controle over hun denken levert dit toch niet voldoende op. 
Ook wordt er vaak gezegd dat leiders geboren worden. Ik geloof echter heel sterk dat je leiderschap kunt trainen; dit heb ik aan den lijven ervaren. 
Dus ook personen die net wat anders in elkaar steken, kunnen hun hond goed leren opvoeden!

Mijn missie is: de mens en hond als YIN YANG in balans.
En wat daarvoor nodig is, is elke keer een puzzeltje en voor elk duo net even anders. Aan mij de taak deze puzzel af te maken en mens en hond hierin te begeleiden.

Herken je je in dit verhaal, dan ben ik er om je te helpen!
App 0630035638 of mail info@pranadogs.nl voor vrijblijvend gesprek of afspraak. 

Buiten de gedragsconsulten bied ik ook unieke consulten en workshops aan op gebied van mens en hond begeleiding. 

Kijk op de website voor de verschillende consulten en workshops die ik aanbied.

Sommige van deze consulten kan en mag ik in de mooie blue room van Vonk gaan geven. Zoals bijvoorbeeld het ROUW EN RESTORE consult of yoga met of zonder jouw hond.
Maar ook zal ik de ruimte vaak gaan gebruiken voor mijn computer en social media werkzaamheden.

Heel leuk, als je me wilt volgen op @pranadogs_consultancy"