Carme Suarez Rodriguez

 
 

 

Over Carme

¡Hola!

Ik ben Carme, pedagoog met passie voor de diversiteit in de wereld. Ik ben opgegroeid in een klein Spaans dorpje en na mijn studie ben ik de wereld gaan ontdekken. Zo heb ik o.a. in Engeland en Latijns-Amerika mogen wonen, en ben ik in 2019 met mijn echtgenoot en oudste dochter naar Hilversum verhuisd.

Leven in het buiteland heeft een romantisch beeld, maar settelen in een andere omgeving bezorgt ook de nodige uitdagingen. Door deze ervaringen heb ik geleerd om de gewoontes en tradities van de verschillende culturen me eigen te maken. Dit is terug te vinden in mijn kernwaarden Growth – Sharing – Connection en met deze gedachte ben ik met ‘Talleres en español’ gestart. Dit zijn workshops voor kinderen om op een speelse manier Spaans te oefenen en taalvaardig te worden. 
Met de ‘Talleres’ bied ik meertalige kinderen en gezinnen de ruimte om zich vrij en op hun gemak te voelen. Een plek waar iedereen erbij hoort en diversiteit gevierd en gewaardeerd wordt, want dat zou de norm moeten zijn, toch? Door spelen, humor, liefde en enthousiasme delen wij onze cultuur, kennis en ervaring. Dit heeft tot verbinding en gemeenschapsgevoel geleid.

Door recente werkzaamheden in het onderwijs aan nieuwkomers zijn mijn ogen geopend en zie ik dat dat de meeste nieuwkomers en expats door een uitdagende periode gaan. Hierdoor ben ik geïnspireerd om actieve begeleiding en emotionele ondersteuning aan te bieden aan de gezinnen. Als SKJ geregistreerde pedagoog bied ik deze service zowel vanuit mijn praktijk in Vonk in de wijk als online. 

Meer informatie over de ‘Talleres en español´ en de support die ik bied aan nieuwkomers en expats is te vinden op mijn Instagram en binnenkort op mijn website. Of kom langs bij Vonk in de wijk om een kopje koffie of thee met mij te drinken!