Brigitte van Mechelen

Kunsthistoricus, Journalist, Keramiek handvormen, draaien en glazuren.

Organisatie:

Atelier APRIL

 
 

 

Over Brigitte

Atelier APRIL - Brigitt evan Mechelen

Keramiek  - lessen & workshops

Van klei (is er een aardser materiaal?) bijzonder gebruiksgoed en autonome objecten maken – is dagelijkse praktijk in Atelier April.

Vazen, schalen, kommen en kannen met organische materialen en natuurlijke pigmenten als basis. Handwerk, dus stuk voor stuk uniek. Al het overgebleven materiaal wordt verwerkt in de ‘Kliekjes lijn’ - servies in toevalskleuren, dankzij de verschillende soorten klei en glazuur die in het atelier worden gebruikt.

Voor wie zelf ‘met zijn handen in de klei’ wil, zijn er onze cursussen en workshops. Waaronder draaien op de draaischijf; Raku; en ‘a day of clay’.


 

 

Wie ben ik?

Opgeleid als kunsthistoricus en werkend als journalist ging ik me verdiepen in keramiek – behalve mijn hoofd wilde ik mijn handen wakker houden. Ik ging in de leer bij meester-pottenbakkers en glazuurspecialisten. Stortte me op de ins en outs van het ambacht, het beheersen van de techniek maar vooral op het verkennen van de grenzen ervan. Met dat laatste pakte ik op wat na de kunstacademie (mijn eerste opleiding) had stilgelegen. De cirkel was rond. Er was geen ontkomen aan, het roer moest om en ik startte atelier APRIL.

Goed gebruiksgoed, d.w.z. kommen en schalen waarbij vorm, textuur en kleur precies de goede samenhang hebben (wat heel nauw luistert) is een grote liefde. Minstens zo belangrijk zijn de experimentele wandwerken en tafelstukken waarin ik klei met andere materialen combineer.

Atelier April is een plek voor rust en concentratie. Maar óók een plek voor het delen van kennis en inspiratie. Een deel van de week staat het atelier in het teken van lessen & workshops.

 Meer weten: www.atelierapril.nl of kom langs..!