Over Vonk


In 2020 kwam er weer leven in de oude Philipswinkel in Hilversum Oost! Deze stond al jaren leeg en is in opdracht van Dudok Wonen door Stichting Lola ontwikkeld tot een tijdelijke duurzame broedplaats.

In maart 2024 moet Vonk het pand verlaten. Het gebouw is op en de grond moet gesaneerd worden. Er is (nog?) geen zicht op een vervolgplek; vooralsnog gaan we er van uit dat dit dus het laatste jaar van Vonk is. Kom dus nog een keer koffie drinken, kleding ruilen, vergaderen en een duurzame kerstboom halen! Vonk is niet altijd open voor publiek. Op vrijdag en zaterdag kan je tussen 11:00 en 18:00 een bezoekje brengen aan de delicatessenwinkel en lunchroom van Van die vegans. Bij het kopje "actviteiten" op deze website vind je alle events. Wil je een keer langskomen, maak dan van te voren een afspraak via de mail.

Heb je een stuk grond waar de tiny houses op mogen staan, of een pand waar onze ondernemers zich vanaf volgend jaar zouden kunnen vestigen? Laat het ons dan weten via:hallo@VONKindewijk.nl

 

Activiteiten

Yoga bij Vonk

Kom tot rust met Tobias!

Lees meer

Tiny kerstmarkt

Kom in de kerstsfeer bij Vonk!

Lees meer

Duurzame kerstbomen

Ga jij dit jaar voor een duurzame kerstboom?

Lees meer

Gluren bij de buren en afscheid van VONK

Gluren bij de Buren en afscheid van VONK in de wijk

Lees meer

Nieuws

Vonk kerstpakket!

Kies dit jaar voor een duurzaam geschenk!

Lees meer

Waar gaan de tiny houses heen?

Dat is een hele goeie vraag! Eentje die de bewoners van de vijf tiny houses op het Vonk terrein zich ook al maanden stellen. Sterker: alle bezoekers en passanten wordt inmiddels gevraagd mee te denken over die vraag, getuige de uitingen die over het terrein verspreid zijn. Wie suggesties heeft kan een mailtje sturen naar tinyhouseshilversum@gmail.com. 

Lees meer

Kwartiermaker Marileen Fabels in het zonnetje (filmpje)

Marileen Fabels vertelt over het ontstaan van VONK en de keuzes die zij en haar team maakten in broedplaats VONK in de wijk

Lees meer

Peter gaat off-grid!

Leer meer over de zoektocht van Peter naar een zelfvoorzienend leven op het gebied van energie.

Lees meer

Nieuwsbrief Vonk - mei 2021

De nieuwsbrief van mei 2021!

Lees meer

Pitch kraakdecrisis

Vonk deed mee aan "kraak de crisis", een initiatief waarbij verschillende projecten mee konden doe die zorgden voor meer werkgelegenheid na corona. Dit was onze pitch.

Lees meer

interview Behind the Scenes

Onze kwartiermaker Marileen werd geïnterviewd voor "Behind the scenes" van Live Hilversum.

Lees meer

30 dagen gezonder

Voor Vonk in de wijk betekent duurzaam ook gezond. Daarom haken we graag aan bij 30 dagen gezonder (https://www.30dagengezonder.nl/). Vanuit Vonk organiseren we een aantal activiteiten, zowel digitaal als live, op gezette tijden of om op een moment te doen dat jou uitkomt.

Lees meer

Vonk Nieuwsbrief februari 2021

BESTE GEÏNTERESSEERDE, Welkom bij de eerste nieuwsbrief van Vonk in de wijk! Precies 1jaar geleden ontvingen wij de sleutel van de oude Philipspersoneelswinkel, en gingen wij aan de slag met slopen, klussenen bouwen.

Lees meer