Over Vonk


Hilversum Oost heeft er een leuke plek bij: Vonk in de Wijk. De oude Philipswinkel stond al jaren leeg en heeft een mooie nieuwe bestemming gekregen als duurzame broedplaats waar je welkom bent om te komen flexwerken, een ruimte te huren, training of workshop te geven. Op het buitenterrein wordt nu in 4 tiny houses gewoond. We mogen dit slooppand en het buitenterrein gebruiken tot voorjaar 2023.

Bij ons ontmoet je duurzaamheid en een huis vol verhalen...

We hopen dat de VONK overslaat!

Meer over Vonk in de Wijk

Vonk is ontstaan uit de behoefte om een leegstaand pand met omliggend terrein nieuw leven in te blazen. Bij Vonk bieden we ruimte aan initiatieven die een bijdrage leveren aan een gezonde, duurzame, groene en levendige buurt en doen dat graag met jou.

In de keuken van Vonk wordt bijvoorbeeld alleen gewerkt met plantaardige producten. Van die vegans verrassen je elke keer weer met heerlijk gemaakte eigen gerechten en producten. Regeneration Design maakt mooie tafellampen van drankkarton afval en van natuurlijke reststromen zoals plantenafval en grasmaaisel. In Atelier APRIL staat klei centraal. Van dit (aardse!) materiaal worden schalen, kommen en kannen handgemaakt. Ook de glazuren bestaan louter uit natuurlijke grondstoffen. De Dutch Hemp Store heeft allerlei producten zoals superfoods en verzorgingsproducten op basis van hennep, het meest duurzame gewas, en ze kunnen je uitgebreid vertellen waarom!

Blue Loop Originals tovert textiel afval om tot smaakvolle nieuwe items en zorgt daarmee dat er minder verbrand wordt of op een vuilnisbelt belandt. In Het Clubhuis worden mooie en bruikbare voorwerpen gemaakt, genaaid, geplakt, geknipt, en gezaagd met gebruik van natuurlijke materialen. Bij hen kun je dit zelf leren door mee te doen aan de workshops.
De tiny houses zijn ook een bezoekje waard, de bewoners vertellen je graag over hun motivatie en beleving van het klein wonen met minder! Rondom het gebouw hebben we inmiddels veel nieuwe planten en boompjes geplant, met bijdragen van Wolverlei en de Costerustuin. Daarnaast hebben we moestuinbakken om te adopteren voor mensen uit de buurt. Onze flexwerkplekken en kantoorruimtes bieden gelegenheid om in een inspirerende omgeving te werken.

Krijg je zin om mee te doen mail je idee of vraag naar hallo@VONKindewijk.nl


 
 

Nieuwsgierig? Je kunt een afspraak maken om eens te komen kijken. Wil je winkelen bij Van die vegans of de Dutch Hempstore? Kijk voor hun openingstijden bij “wie zijn wij“.

     

Activiteiten

Duurzame kerstbomen

11-12-2021

Duurzame kerstbomen 2021

Lees meer

Bomen met Roos

25-09-2021

ga de natuur in en leer meer over bomen!

Lees meer

Yoga met Sehnaz

Elke donderdagavond yoga met Sehnaz!

Lees meer

Nieuws

Nieuwsbrief Vonk - mei 2021

De nieuwsbrief van mei 2021!

Lees meer

Pitch kraakdecrisis

Vonk deed mee aan "kraak de crisis", een initiatief waarbij verschillende projecten mee konden doe die zorgden voor meer werkgelegenheid na corona. Dit was onze pitch.

Lees meer

interview Behind the Scenes

Onze kwartiermaker Marileen werd geïnterviewd voor "Behind the scenes" van Live Hilversum.

Lees meer