Stefan Kool

loopbaancoach

Organisatie:

Koolsultancy

 
 

 

Over Stefan

Koolsultancy, wandelend loopbaanadvies 

De vonk weer aanwakkeren als je bent vastgelopen in je baan of loopbaan.

Als wandelende loopbaancoach ondersteun ik werkenden en werkzoekenden bij het kiezen van een nieuwe, passende en duurzame baan. Zodat jij weer plezier en energie uit jouw werk haalt en werk en privé meer in balans zijn. 

Even voorstellen:
mijn naam is Stefan Kool. Ik ben geregistreerd loopbaancoach en wandelcoach en heb mijn praktijkruimte bij Vonk in de Wijk. Je vindt mij linksachter op het terrein en de ingang zit rechts naast de roldeur. De ruimte deel ik met Beleefkompas gezinscoaching. 

Mijn eigen loopbaan kent vele wendingen met een achtergrond als agoog in het welzijnswerk. Ik ben als jongerenwerker gestart en later als buurtopbouwwerker gaan werken. In de tussentijd heb ik twee jaar in Suriname gewoond. Hier heb ik lesgegeven op een Nederlandse basisschool en als reisleider voor een touroperator gewerkt.  

Een eigen onderneming is lange tijd een wens van mij geweest. Mijn loopbaanoriëntatie in het buitenland heeft mij geïnspireerd om mij te gaan specialiseren als loopbaancoach. Na mijn avontuur in het buitenland durfde ik in NL de stap aan om te gaan ondernemen als zelfstandige. Een keuze die goed bij mij als creatieve generalist past. 

Voordat ik mijn eigen coachingspraktijk startte heb ik als jobcoach gewerkt voor een werkgever in opdracht van het UWV. Na mijn buitenlandavontuur ben ik in Hilversum geland, ben getrouwd en heb een dochtertje. In mijn vrije tijd ben ik graag in de natuur, op de yogamat en zomers op het cricketveld. 

Coachen in een duurzame en inspirerende omgeving.
Vanaf de verbouwing was ik bij Vonk betrokken als vrijwilliger. ik heb plinten gezet, leren 'lemen' en veel plakfolie van de buitenramen gekrabd. In tijden van corona en lockdown een stressverlagende bezigheid.. 

Vervolgens ben ik als flexwerker gaan werken bij Vonk en daarna door kunnen stromen naar een vaste ruimte, achterin, naast de ingang van de hangar. Een fijne, zonnige werkplek met uitzicht op de steeds groener wordende tuin. Voor een wandelcoachgesprek ben je vanuit hier snel op de Westerheide, een prachtig uitgestrekte plek. 

Ik vind het milieu en duurzaamheid belangrijk en draag hier, naast ambassadeur te zijn van de natuur, aan bij door simpele besparingen en eenvoudige, bewuste keuzes te maken als ondernemer maar ook privé. Minder is vaak meer, is ook een regel die hier opgaat. Zo staat bij mij thuis de kachel nooit te loeien. Hierdoor ben ik een stuk energieker en productiever. Meubels in mijn praktijkruimte zijn allemaal tweedehands en ik draai altijd de kachel uit als ik ga. 


Ik als loopbaancoach 
Wat mij kenmerkt als loopbaancoach is de persoonlijke, geduldige en oprechte houding. Ik schep een sfeer van vertrouwen waarin wij op informele en professionele wijze samenwerken, serieuze en soms ook zware onderwerpen bespreekbaar en behapbaar maken. In bijna elk gesprek is er ook ruimte om te lachen want lachen is goed voor je, relativeert en verbindt. 

Ik ben geregistreerd loopbaancoach en aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO onderdeel van EMCC). Mijn opleiding voor beroepscoach heb ik gedaan aan de Nederlandse Academie voor Coaching, Counseling en Psychotherapie. Ik ben opgeleid in integratieve coaching en als loopbaanconsulent voor de FNV. Integratieve coaching staat voor zelfsturend en vanuit jouzelf. Vanuit intrinsieke informatie en motivatie zelf weer verder kunnen. 

Meer informatie over mij als loopbaancoach en de trajecten die ik aanbied vind je op mijn website. Of wandel een keer binnen op een vrijdagmiddag!

 

Bekijk een video over Stefan hier!