zaterdag 24 april: gratis plantje ophalen voor zaaidag

Aanvang: 11:00 - 17:00

zaterdag 24 april: gratis plantje ophalen voor zaaidag

Woon je in postcodegebied 1221? 

In samenwerking met de werkgroep De Groene loper en de gemeente geven we op 24 april, 2 dagen na de nationale zaaidag gratis plantjes weg! Deze inheemse planten worden beschikbaar gesteld door de gemeente en komen bij Martin Stevens vandaan. Hij is schrijver van het boek “tuinieren met wilde planten” Hij weet alles over planten, en hoe je deze zo optimaal en natuurlijk mogelijk kunt laten groeien voor een heerlijk klimaat voor mens, dier én insect.


 

Het is ons doel om in postcodegebied 1221 een bloemenlint te creëren voor bijen, vlinders en andere waardevolle insecten. De plantjes kun je planten in je voor- of achtertuin, balkon, of in de perkjes rondom de bomen in jouw straat. Als je een plantje komt ophalen tekenen we op een kaart waar je ze gaat planten, zodat we in één oogopslag kunnen zien of we op de groene weg zijn. ;)

Daarnaast zouden we het geweldig vinden als jij nóg verder denkt over een manier om onze versteende buurt te vergroenen. We verzamelen alle kleine en grote ideeën, en kijken daarna hoe we ze (liefst samen met jou) kunnen realiseren.

Je kunt een plantje komen ophalen tussen 11:00 en 17:00.

En als je er dan toch bent, kan je meteen even een kijkje nemen in de deli Van die vegans en iets lekkers to-go meenemen!