Roos Rijcken

Organisatie:

Het Clubhuis

 
 

 

Over Roos

Wie is Roos?

Ik heb een groen hart en ben van vele markten thuis. Van beroep psycholoog, maar daarnaast weet ik veel over bomen en de spirituele en symbolische betekenis ervan (het keltische Ogham schrift). Tijdens een wandeling kan ik geanimeerd vertellen over de bomen die hier groeien. Ook ben ik bekend met Runen en het lezen van runestenen (divination). Via Moon gatherings voor vrouwen wil ik vrouwen dichter bij elkaar en hun maan cyclus brengen. Verder ben ze dol op kinderen en kan ik kinderfeestjes verzorgen. Wil je meer over mijn kunsten of mogelijkheden weten? Kom gewoon een keer langs in het Clubhuis, ik ben er meestal op dinsdag en donderdag en afwisselend woensdag of vrijdag. Bel gerust en een appje sturen kan natuurlijk altijd. Bel 0624662617 of mail bonnymoira@gmail.com

Join the club!

Het Clubhuis is een plek voor vrije geesten. Waar je fantasie de vrije loop krijgt, zodat je verbeelding werkelijkheid kan worden. De ruimte is als een clubhuis voor iedereen die iets wil maken. Duurzaamheid is ons natuurlijke uitgangspunt, vandaar uit start onze creativiteit. De materialen die we gebruiken komen uit de kringloop of uit de natuur. Dankzij de inbreng en samenwerking met creatieve vrienden is er van alles mogelijk. Iedereen is welkom.

Creatieve (c) en duurzame (d) workshops voor jong en oud

  • dromenvangers maken (c) AL

  • jongleren met kids (c)

  • glas snijden en bewerken 12+ (d+c)

  • runen maken en lezen 9+ (c)

  • zelf waxwraps/beeswraps maken 12+ (d)

  • houtbewerken 7+ (c)

  • kostuums maken en upcycling van kleding 9+ (d+c)

  • regenboogmaker of talking sticks maken 7+ (c)

 

Wie is Bonny Moira?

Bonny Moira is de naam waaronder ik mijn creaties maakt. Bonny betekent ‘mooi’ maar komt ook van Anne Bonny, een beroemde en beruchte vrouwelijke piraat uit de 18de eeuw. Moira is een keltische naam en tevens van oorsprong de Griekse benaming voor de drie schikgodinnen van lotsbestemming. Bonny Moira laat zich inspireren de kelten, de pagans, druïden, magie (elfjes, goblins, de godin moeder Aarde, King Arthur, Brian Froud etc), de Vikings, inheemse volkeren van over de hele wereld en dan met name Noord Amerika, maar ook door de natuur: bomen, struiken, bladeren, bloemen, dieren.

Bonny Moira maakt sieraden en objecten van hout. Al het hout dat ik gebruik is gesnoeid en de oorsprong is bekend. Meestal snoei ik zelf, soms sprokkel ik hout dat door de gemeente of door vrienden is gesnoeid. Volgens de overdracht van de druïden hebben bomen een geest, ook wel dryad genoemd. Als een tak van de boom afvalt of waait, dan heeft de dryad zich eruit teruggetrokken. Alleen door te snoeien blijft hij aanwezig en behoudt hij zijn kracht ook als het in een sieraad is verwerkt.

Bonny Moira heeft werk op Etsy staan, maar ik maak ook werk in opdracht. Bijvoorbeeld als er een geliefde boom of struik moet worden gesnoeid of bij een verhuizing. Je kan dan zelf een tak snoeien, de boom bedanken en uitleggen waarvoor het dient en Bonny Moira maakt er dan een sieraad van naar wens.

 

Voor crafts: bonnymoiracreations op Etsy