Roos Rijcken

Organisatie:

Het Clubhuis

 
 

 

Over Roos

Over Roos 

Wie is Roos?

Ik heb een groen hart en ben van vele markten thuis. Van beroep levenslooppsycholoog, maar daarnaast weet ik veel over bomen en de spirituele en symbolische betekenis ervan (het keltische Ogham schrift). Tijdens een wandeling kan ik uitgebreid vertellen over de bomen die hier groeien. Ook ben ik bekend met Runen en het lezen van runestenen (divination). Via Moon gatherings voor vrouwen wil ik vrouwen dichter bij elkaar en hun maancyclus brengen. Verder organiseer ik voor kinderen workshops en kinderfeestjes. Wil je meer over mijn kunsten of mogelijkheden weten?  Bel gerust en een appje sturen kan natuurlijk altijd. 

https://bomenmetroos.nl/

Tel 06-24662617 of mail clubhuisroosboom@gmail.com

Op woensdag 20 juli is Roos nog bij Vonk tussen 10:00 en 13:30, daarna is zij even met vakantie.  Vanaf 22 augustus is zij er elke maandag van 10:00 tot 13:30 bij Vonk, je bent dan van harte welkom om binnen te lopen! 

 

Join the club!

Het Clubhuis is een plek voor vrije geesten. Waar je fantasie de vrije loop krijgt, zodat je verbeelding werkelijkheid kan worden. De ruimte is als een clubhuis voor iedereen die iets wil maken. Duurzaamheid is het natuurlijke uitgangspunt, vandaar uit start onze creativiteit. De materialen die we gebruiken komen uit de kringloop of uit de natuur. Dankzij de inbreng en samenwerking met creatieve vrienden is er van alles mogelijk. Iedereen is welkom. 

Creatieve (c) en duurzame (d) workshops voor jong en oud

  • dromenvangers maken (c) AL

  • jongleren met kids (c) 

  • glas snijden en bewerken 12+ (d+c)

  • runen maken en lezen 9+ (c)

  • zelf waxwraps/beeswraps maken 12+ (d)

  • houtbewerken 7+ (c)

  • kostuums maken en upcycling van kleding 9+ (d+c)

  • regenboogmaker maken 7+ (c)

  • talking sticks maken 7+ (c)

Onder de naam RoosBoom maak ik sieraden en objecten van hout. Al het hout dat ik gebruik is gesnoeid en de oorsprong is bekend. Meestal snoei ik zelf, soms sprokkel ik hout dat door de gemeente of door vrienden is gesnoeid. Volgens de overdracht van de druïden hebben bomen een geest, ook wel dryad genoemd. Als een tak van de boom afvalt of waait, dan is de geest eruit, de tak is ‘dood’. Alleen door te snoeien blijft de dryad aanwezig en blijft de kracht behouden ook als het in een sieraad is verwerkt. 

Naast vrij werk maak ik ook werk in opdracht. Bijvoorbeeld als er een geliefde boom of struik moet worden gesnoeid of bij een verhuizing. Je kan dan zelf een tak snoeien, de boom bedanken en uitleggen waarvoor het dient en ik maak er dan een sieraad van naar wens.