Klaske Postma

Organisatie:

Regeneration Design

 
 

 

Over Klaske

Op zoek naar een uniek en lokaal cadeau? Kom dan langs bij het werkatelier van Regeneration Design. Ik maak mooie designproducten van onder andere vezelplaten met grasmaaisel en rietafval.

 

Wie ben ik? Na 12 jaar als industrieel product ontwerper te hebben gewerkt ben ik in 2018 gestart als duurzaam ondernemer waarbij ik me de afgelopen jaren heb verdiept in biocirculaire materialen. Dit houdt in dat afval als grondstof wordt benaderd waarbij het wenselijk is dat dit zo lokaal mogelijk wordt verwerkt naar nieuwe materialen en producten. Ik ben altijd op zoek naar de nieuwste biomaterialen, daarbij verken ik de lokale productiemogelijkheden en ontwerp en vervaardig ik Bio Design producten. In mijn werkatelier staat een grote lasersnijmachine waarmee ik o.a. de ‘VanHier Lamp’ maak. De tafellamp bestaat uit plaatmateriaal wat gemaakt is van drankkarton afval en kan in diverse edities worden gemaakt; van een speciale Hilversum-lamp met de mediatoren en het gemeentehuis tot aan een typische Hollandse lamp met een tulp en molen.

 

Bio Design is heel divers. Zo ontwerp ik ook urnen die we 3D printen met bio afbreekbare materialen gemaakt van planten of plantafval. De urn kan worden begraven of te water worden gelaten waarbij de urn en de as worden opgenomen in de natuur. Een dankbaar onderwerp om me in te verdiepen.

www.bio-design.nl

webshop 

www.bio-urn.com