Peter de Haan

 
 

 

Over Peter

Precies op het moment dat ik nazomer 2021 op zoek was naar geschikte woonruimte, kwam het tiny house van Edwin vrij. Deze markante bewoner van Vonk bouwde zijn prachtige tiny house on wheels een paar jaar geleden zelf, maar was alweer toe aan het realiseren van nieuwe plannen. Ik werd getipt door een collega die regelmatig bij Van die Vegans langsgaat dat zijn huisje te koop stond en hoe langer ik erover nadacht, hoe idealer die optie werd.

Het leven in een compact huis, met alle duurzaamheidsvoordelen van dien, het delen van apparatuur, inspiratie en ervaringen met mede-bewoners, de lage woonkosten zodat ik genoeg overhou om mijn zoontje, die bij zijn moeder woont, te ondersteunen, de creativiteit en flexibiliteit waar het leven in een tiny house aanspraak op maakt; het was voor mij het perfecte antwoord op mijn situatie. Een spaarpotje uit vroeger tijden, voordat ik overstapte naar mijn huidige baan als persvoorlichter bij Stichting AAP, maakte het mogelijk om het tiny house aan te schaffen. Geen hypotheek voor 30 jaar, geen torenhoge huur, wel een huisje op wielen wat ik mee kan nemen waar ik maar wil!

Groot pluspunt van Vonk is uiteraard de ligging. Niet alleen vanwege de omliggende natuurgebieden, de afstand tot het centrum en de aanwezigheid van de Vonk faciliteiten, maar ook met mijn zoontje, mijn familie en mijn werk op korte afstand. En natuurlijk het voordeel van een vrije eigen plek - maar toch mede-bewoners hebben waarmee je idealen deelt. Die allemaal duurzaamheid nastreven, niet overconsumeren, deels ook plantaardig eten, nadenken over energiebesparingen en hergebruik van materialen etc. Zoveel gelijkgestemden die die elkaar waar wenselijk bijstaan, helpen, met rust laten of juist enthousiasmeren over nieuwe mogelijkheden - het is een fijne mix aan mensen waar ik me met plezier bij heb aangesloten. En waar hopelijk nog een tijd van ga genieten, net als van de Hilversumse hei en mijn kleine, fijne tiny house.