Wie zijn Wij

Van die Vegans

Nienke en Tobias

Van die vegans laten iedereen proeven hoe lekker plantaardig eten kan zijn! Door plantaardig te kiezen in de keuken van Vonk besparen we co2, water- en landgebruik, én dragen we minder bij aan dierenleed.

Dat je hierbij niets hoeft in te leveren aan smaak, eetplezier en vrolijkheid in het algemeen bewijst dit jolige duo. Lees meer over Van die vegans op:

Good2Connect

Rigo Stegeman

Good2Connect is een project & advies organisatie die je ondersteunt bij het praktisch oplossen van sociale en duurzame vraagstukken naar een toekomstbestendige organisatie. Onze missie is het verbinden en versterken van sociale, duurzame en economische belangen en het creëren van duurzame winst met meetbare impact voor mens, organisatie en milieu. Bedrijven die onder Good2Connect vallen zijn:

– Talent4Good Challenge
– Het SDG Global Goals Game
– Urban Farming 035

Atelier APRIL

Brigitte van Mechelen

Van klei (is er een aardser materiaal?) autonome objecten en bijzonder gebruiksgoed maken – dat is de dagelijkse praktijk in Atelier April.

Uitgaand van organische materialen en natuurlijke pigmenten worden vazen, schalen, kommen en kannen gemaakt. Handwerk, dus stuk voor stuk uniek.

Voor wie ook ‘met zijn handen in de klei’ wil, zijn er onze cursussen en workshops pottenbakken (draaien op de draaischijf & handvormen).

Regeneration Design

Klaske Postma

Op zoek naar een uniek en lokaal cadeau? Kom dan langs bij het werkatelier van Regeneration Design. Ik maak mooie designproducten van onder andere grasmaaisel, waterplanten en rietafval. Dit zijn zogenaamde organische reststromen waar we biomaterialen van kunnen maken.

Wie ben ik? Na 12 jaar als industrieel product ontwerper te hebben gewerkt ben ik in 2018 gestart als duurzaam ondernemer waarbij ik me de afgelopen jaren heb verdiept in circulaire en biobased materialen. Dit houdt in dat afval als grondstof wordt benaderd waarbij het wenselijk is dat dit zo lokaal mogelijk wordt verwerkt naar nieuwe materialen en producten. Ik ben altijd op zoek naar de nieuwste biomaterialen, daarbij verken ik de lokale productiemogelijkheden en ontwerp en vervaardig ik Bio Design producten.In mijn werkatelier staat een grote lasersnijmachine waarmee ik o.a. ‘Lamp VanHier’ maak. De tafellamp bestaat uit plaatmateriaal wat gemaakt is van drankkarton afval. De tafellamp kan in diverse edities worden gemaakt; van een speciale Hilversum-lamp met de mediatoren en het gemeentehuis tot aan een typische Hollandse lamp met een tulp en molen. De webshop pagina is nog niet klaar, maar voor meer info kijk op onze website.

Stichting de Groene Verbinding

Ellen Stoffer

De stichting de Groene Verbinding heeft tot doel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en of de maatschappij te betrekken bij de duurzame vergroening van de gemeente Hilversum. Inclusiviteit en circulariteit zijn daarbij de kernwaarden.

Wij zijn ervan overtuigd dat als er niemand in onze maatschappij aan de zijlijn hoeft te staan wij er allemaal beter van worden. Veel mensen leven in armoede, zijn eenzaam en of depressief omdat ze niet mee kunnen doen met het leven. Vaak simpelweg omdat ze te druk zijn met overleven!

Daarom bieden wij een plek waar je heel rustig op je eigen tempo weer mee kunt gaan doen met het leven. In het groen bij VONK zelf of in de wijk, in de SamenWerkplaats of in de winkel van de stichting.

Wij begrijpen heel goed dat prikkels in het begin snel te veel kunnen worden! Wil je eens iets doen bij VONK, in de bloemenborders of de Urban Farmingbakken…of zou je in de werkplaats iets willen maken, bijvoorbeeld een nestkastje….of heb je gewoon behoefte aan een praatje en een kop koffie, kom ons dan opzoeken. Wij zijn er voor jullie!

Studio Vonky

Lotte en Thijs

Samenwonen in een tiny house, daar passen geen 4 saxofoons bij. Dus hebben wij, Thijs en Lotte, Studio Vonky (snap je ‘m?) gebouwd, van gerecyclede en gejutte materialen. Zo kan Sax du Lot op ieder moment van de dag lekker toeteren, al dan niet samen met andere muzikanten uit Hilversum en omstreken.

Je kunt onder mijn artiestennaam Sax du Lot linken naar mijn Facebook-pagina

De Tiny Eco Factory

Marina Ekhart

De Tiny Eco Factory, een sociale onderneming in de SamenWerkplaats

We gaan in de SamenWerkplaats van de Groene Verbinding allerlei Tiny Houses maken. Klein of groot, op wielen of op een lichte fundatie op te bouwen en zelfs stapelbaar. Omdat wij geloven dat dit een goede oplossing is om op korte termijn de woningnood terug te dringen.

Wat wel altijd hetzelfde blijft is onze aandacht voor een goed creatief design, goede isolatie, de beste natuurlijke materialen en een juiste detaillering. Zo gaan wij kwetsbare delen standaard behandelen met lijnolie alvorens we ze schilderen met de beste natuurverf. En wist je dat het inbouwen van een 12Volt systeem een energiebesparing van 70 procent oplevert?!? Wij zorgen dat jij jarenlang van je Tiny kunt genieten. Zonder dat je aan onderhoud hoeft te denken, er warmpjes bijzit in de winter en in de zomer eenvoudig het hoofd koel kan houden!

Tot slot, omdat wij geloven dat iedereen mee moet kunnen doen aan de maatschappij geven wij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt graag de kans om bij ons te groeien. Zo is je huisje niet alleen duurzaam, ecologisch en circulair gebouwd maar ook nog eens supersociaal!

Urban Farming 035

Urban Farming 035 brengt Hilversummers en de natuur bij elkaar, om ze te laten groeien en bloeien. We doen dit door het vormen, verbinden en verrijken van groene buurtinitiatieven, zoals moestuinen. Groene plekken in de stad waar mensen gezellig samenkomen en zich ontwikkelen omdat ze actief bezig te zijn met groen, gezondheid, voeding en duurzaamheid. 

Bij VONK hebben we een aantal moestuinbakken en een bloementuin om aan mee te doen.

Hempcollective

Dyveke en Michel

Gezond met hennep!

Dyveke en Michel, twee ondernemers met een passie voor de hennep (cannabis) plant. Bij ons draait alles om hennep, het is een van de oudste gewassen die de mens kent, en is een veelzijdig duurzaam gewas welke kan worden gebruikt voor een oneindig aantal toepassingen, van verantwoorde voeding, supplementen en medicijnen, tot textiel, bio-composieten en duurzaam bouwen (CO2 negatief). Hennep is dan ook toepasbaar op alle SDG doelstellingen. Onze missie is met name bewustwording creëren rondom deze wonderplant en het stigma te doorbreken.

Dyveke is coach en auteur van 2 boeken over CBD, ook geeft ze lezingen en zoekt ze regelmatig het nieuws op om over hennep te vertellen. Michel heeft een hennep winkel en webshop en geeft adviezen en consulten. Beide zijn ook actief betrokken bij de stichting Hempcollective als hennep ambassadeur.

Bij Vonk hebben we een mooie plek en aansluiting gevonden voor ons kantoor en showroom

Van hieruit werken we aan al onze projecten in een inspirerende omgeving.

Meer info is te vinden op:

Yoga Shanti

Iedere donderdag om 18:45 en om 20:30

Sehnaz van Garderen

Shanti betekent vrede, rust, kalm, innerlijke vrede. Deze innerlijke vrede ervaren we door gewoon aanwezig te zijn en stil te staan bij dat wat er op dit moment is. Tijdens mijn yoga oefening streef ik naar stilte, rust, simpelweg aanwezig zijn en overgave aan dat wat is.

Yoga kwam op mijn pad na een paar depressies en nadat ik de diagnose fybromyalgie kreeg. Vanaf de eerste les was ik gelijk verkocht en ik vond het geweldig. Ik beoefen ongeveer 18 jaar yoga en meditatie.

Om deze mooie ervaring door te kunnen geven, besloot ik de yoga docentenopleiding te volgen. Eerst heb ik twee jaar een Raya docentenopleiding gevolgd in Naarden. Daarna ben ik overgestapt naar de Saswitha yoga docentenopleiding in Bilthoven. Ik geef les in Hatha yoga volgens de Saswitha stijl.

VONKindewijk

Marileen Fabels 

Helemaal op mijn plek als kwartiermaker bij VONK in de wijk komen alle losse eindjes samen. Dertig jaar lang ben ik dansdocent geweest voor het basisonderwijs. Nog steeds geef ik les aan dreumesen en dans ik graag buiten met volwassenen op de hei of in de Pyreneeën. Zelfs uitvaartdans kan hier weer een plek krijgen als het over de duurzame en gekleurde uitvaart gaat.

Na ingrijpend ziek geweest te zijn geef ik mijn leven nu vorm in de natuur, met dans, wandelen en kamperen en alle thema’s op het terrein van duurzaamheid, liefst dichtbij en in de buurt. VONK wil dichtbij zijn voor buren, ondernemers en bezoekers. Inspireren en demonstreren zoals het in het klein begon met het Tiny House PLUpetit, die ook hier op het buitenterrein staat, waar elk gesprek een duurzaam gesprek is. PLUpetit is het initiatief van Marileen Fabels en Gijsbert Schutten van Liberté Tiny Houses, de bouwer van het huisje.

Medekwartiermaker

Anouk Hoeberichts

Ik ben betrokken geraakt bij Vonk eerst als vrijwilliger en daarna als medekwartiermaker. Gedreven door de kracht die ontstaat uit het samenbrengen van verschillende mensen op een plek, zet ik me in om Vonk te laten schitteren in de wijk. 
Hiernaast heb ik ook een passie voor Zuid-Amerika, omdat ik er 22 jaar heb gewoond, en dat hou ik levend door Spaanse les te geven op een hele creatieve manier zodat je snel uit de voeten kunt. 
Ik zie je graag op deze mooie plek!